Akasse blev mit sikkerhedsnet

For et halvt år siden blev firmaet, hvor jeg arbejdede nødt til at lukke produktionen ned. Jeg stod som frygtet uden fast løn.

Det hele føltes virkelig besværligt. Jeg har ikke været uden løn. Glædeligvis har jeg fra begyndelsen været med i en a kasse. Det var min overlevelse, da jeg lige pludselig blev jobsøgende.

Jeg har da af og til haft i tankerne, at det var formålsløst at overføre penge til a kasse. Jeg har jo ikke været
arbejdsløs i fortiden, men heldigivis var jeg fornuftig nok til at fortsætte som medlem.

Da jeg uden forvarsel var uden arbejde blev medlemskabet uden diskussion en stor hjælp.

Arbejdsløsheds-kassen assisterede med at få vished om det med økonomi og alt det formelle, og de var behjælpelige med at undersøge tænkelige jobs, forfatte ansøgninger og cirriculum vitae. Det var reelt set ret nemt.

Det vrimler ikke med jobs i min fagområde. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg ville være ledig i lang tid. Finansielt ville det være benhårdt, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. På grund af det var jeg tilsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke svarende til en fast løn, men jeg har råd til at beholde mit hus, og jeg kan brødføde min familie. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg utrolig glad over.

Der eksisterer jo en del arbejdsløsheds-kasser, og det essentielle for mig er, at min a kasse er relevant for mit arbejdsområde. Arbejdsløsheds-kassen skal også fremstå til at regne med. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg fik tilbudt en håndfuld indledende besøg hos min arbejdsløshedskasse, og der var ligeledes mulighed for at skrive sig op til diverse undervisning, hvor jeg blev klogere på eksempelvis akasseregler.

For nylig fik jeg en henvendelse fra Min a-kasse, som fortalte, at arbejdsløshedskassen havde et potentielt job til mig. Jeg var begejstret.

Et par timer efter var jeg til samtale i virksomheden. Jobsamtalen gik positivt, og senere samme uge ringede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at være arbejdsledig i to måneder, og det er meget dejligt, at jeg i dag tjener penge. Jeg er glad for mine nye chefer.
Det er ikke skægt at være uden arbejde, og det er vigtigt at blive tilbudt den rette hjælp.

Jeg følte mig aldrig alene af min virksomhedskonsulent.
At kunne få dagpenge som medlem af en a kasse var helt sikkert min redning finansielt. På den måde var jeg sikret pengemæssigt, og jeg blev aldrig tvunget til at skaffe mig af med de objekter, der har stor betydning for mig.