Dagpenge viste sig som den rigtige beslutning

Sidste år blev det sted, hvor jeg havde fået arbejde tvunget til at lukke. Jeg stod til min store overraskelse uden fast indtægt.

Det føltes rimelig meget uoverkommeligt. Jeg har aldrig stået uden stabil løn. Heldigt nok har jeg siden jeg begyndte at arbejde overført penge til a-kasse. Det var min løsning, da jeg uden advarsel blev jobsøgende.

Jeg har da af og til haft i tankerne, at der ikke var nogen grund til at overføre penge til a kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende før, men heldigivis var jeg intelligent nok til at blive ved med at være indmeldt.

Da jeg til min store overraskelse var arbejdsløs blev medlemskabet uden diskussion en stor sikkerhed.

A kassen bistod med at finde rundt i det økonomiske og det juridiske, og de assisterede at kigge efter tænkelige arbejdsmuligheder, fremstillesvar på jobopslag og CV’er. Det var faktisk rimeligt nemt.

Det er svært at finde job i min fagområde. Af den grund var jeg afklaret med, at jeg skulle være ledig i en længere periode. Økonomisk ville det blive benhårdt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som en del af en a kasse. Af den årsag var jeg tilsikret økonomisk. Dagpenge er ikke svarende til en solid løn, men jeg behøver ikke sælge mit hjem, og jeg får mad på bordet. Det er det essentielle for mig, og det er jeg vildt taknemmelig over.

Der findes jo rigelig arbejdsløsheds-kasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at min a kasse er væsentligt for mit fagområde. Arbejdsløshedskassen skal også være pålidelige. Heldigvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg kom til en håndfuld faste tider hos min arbejdsløshedskasse, og der var også chance for at tilmelde sig til lærerige seminarer, som hjalp mig til at blive en del klogere på for eksempel jobsøgningsstrategier.

En dag blev jeg ringet op af ASE A-kasse, som fortalte, at a-kassen havde et potentielt beskæftigelse til mig. Jeg var glad.

Ugen efter var jeg til samtale på mit kommende arbejde. Jobsamtalen forløb forrygende, og senere samme uge oplyste de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsledig i nogle måneder, og det er en lettelse, at jeg i dag tjener penge. Jeg er henrykt for mit nye arbejde.
Det er ikke sjovt at stå arbejdsledig, og det er vigtigt at få den korrekte bistand.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min a-kasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse blev på mange måder min overlevelse økonomisk. På grund af det var jeg garanteret pengemæssigt, og jeg var ikke nødsaget til at sælge de genstande, der har stor betydning for mig.